Τετάρτη, Απριλίου 06, 2011

Indie Music & Films

Έτυχε τον τελευταίο καιρό να παρακολουθήσω 3 αμερικάνικες ταινίες που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με την indie μουσική.

  • Nick and Norah's Infinite Playlist - Ο Νικ είναι μέλος του σχολικού συγκροτήματος the Jerk-Offs και προσπαθεί να ξεπεράσει τη σχέση του με την πρώην, όταν ένα βράδυ γνωρίζει την Norah- η οποία του ζητά να προσποιηθεί το αγόρι της για 5 λεπτά, προκειμένου να την βγάλει από μια δύσκολη θέση. Ξεκινά λοιπόν μια νύχτα με πολλά κωμικά απρόοπτα, πολύ μουσική και πολύ ρομάντζο. Παίζει ο Michael Cera (που δεν μπορείς να τον δεις χωρίς να γελάσεις).

  • (500) days of summer -  Ο Tom και η Summer δουλεύουν στο ίδιο γραφείο. Όταν κάποια στιγμή βρίσκονται μόνοι στο ασανσέρ και ο Tom ακούει στο i-pod το there is a light that never goes out των Smiths, η Summer  εκφράζει την αγάπη της για το συγκεκριμένο τραγούδι (δύο αμερικανοί που λατρεύουν τους Smiths!), τραγουδώντας τον στίχο "to die by your side such a wonderfool way to die". Ο έρωτας του Tom για την Summer ξεκινά. Είναι αμοιβαίος; 
  • Scott Pilgrim vs. the World - Και εδώ παίζει ο Michael Cera (που δεν μπορείς να τον δεις χωρίς να γελάσεις) στο ρόλο του Scott Pilgrim, ως μέλος του γκαράζ γκρουπ Sex Bob-Omb. Προκειμένου να κατακτήσει τη καρδιά της Ramona Flowers, καλείται να αντιμετωπίσει τους 7 πρώην της, σε αλλεπάλληλες μονομαχίες. Η ταινία είναι πραγματικά κάτι εντελώς πρωτοποριακό, καθώς είναι γυρισμένη σαν videogame. Μονομαχίες, πτώσεις, καρτουνίστικοι ήχοι, "κανονάκια", οροφές που φεύγουν στον αέρα από τη δυνατή μουσική και πολύ χιούμορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: